Veelgestelde vragen over Belly Armor, zwangerschap en straling

Straling & Zwanger

Welke oplossing biedt Belly Armor jou tijdens je zwangerschap?

Belly Armor is de ultieme bron voor informatie om je baby te beschermen tijdens je zwangerschap tegen de risico's van dagelijkse straling afkomstig van laptop, smartphone, tablet, gsm, draadloos internet, hoogspanning, .... Alle producten zijn gemaakt met RadiaShield®-stof en textiel van topkwaliteit. Deze zwangerschapskleding en accessoires bieden babyzacht comfort, veiligheid en een betrouwbare bescherming.

Het is onmogelijk om blootstelling aan elektrosmog volledig te voorkomen. Maar ben je zwanger en gebruik je de Belly Armor-producten tijdens activiteiten met een verhoogd risico (bellen met een mobiele telefoon of smartphone, laptop of tablet op de schoot, ... ), kan je het risico voor jou en je baby aanzienlijk verkleinen.

Waarom is het belangrijk om blootstelling aan straling te beperken als je zwanger bent?

De voorbije jaren duiken steeds meer bewijzen op voor het feit dat blootstelling aan dagelijkse straling (laagfrequente, niet-ioniserende straling) ernstige risico's voor de gezondheid kan inhouden, vooral tijdens de zwangerschap en de vroege kindertijd. Deze risico's zijn het voorbije decennium sterk toegenomen door het groeiend aantal gsm's, smartphones, laptops, tablets, hoogspanningslijnen en andere elektronische apparatuur. Gezondheidsspecialisten en organisaties wereldwijd adviseren om voorzorgsmaatregelen te nemen en veelvuldige blootstelling aan elektrosmog te vermijden.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijke gezondheidsrisico's van straling tijdens zwangerschap.

Beschermen Belly Armor-producten tegen ioniserende straling?

Neen. Onze producten beschermen NIET tegen ioniserende / hoogfrequente straling (zoals röntgenstralen), die zeer gevaarlijk zijn. Bescherming tegen deze vorm van straling vereist andere technologieën (zoals de zware beschermschorten die worden gebruikt wanneer een röntgenopname wordt gemaakt). Onze producten beschermen tegen niet-ioniserende straling (10 MHz ~ 8 GHz), die wordt geproduceerd door elektronische toestellen die we dagelijks gebruiken (laptop, smartphone, tablet, gsm, draadloos internet,...), en door andere bronnen uit de omgeving, zoals hoogspanningslijnen en zendmasten. Ze kunnen geen volledige bescherming bieden tegen alle laagfrequente straling in uw omgeving.

Als u denkt dat u en/of uw baby een gezondheidsprobleem heeft/hebben, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts.

Wat doet Belly Armor op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Alle producten zijn gemaakt volgens maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke processen. De producten worden in onze eigen gespecialiseerde fabrieken vervaardigd, die allemaal voldoen aan de GMP-normen (Good Manufacturing Practices). Onze verpakkingen worden gemaakt van gerecycleerd papier en we houden onze koolstofvoetafdruk in evenwicht door CO2-certificaten te kopen via TerraPass.

Het bewustzijn van en de kennis over prenatale gezondheidskwesties bevorderen, staat centraal in onze missie en visie. Belly Armor is een vertrouwde partner van Healthy Child Healthy World. Een deel van onze opbrengsten gaan naar programma's voor de bevordering van prenatale gezondheid bij vrouwen.


Doeltreffende bescherming tegen straling

Waarvan zijn Belly Armor-producten gemaakt?

Onze zwangerschapskleding en accessoires zijn gemaakt met RadiaShield®-stof en textiel van de hoogste kwaliteit. Het 'werkzame bestanddeel’ in onze producten, RadiaShield®-stof, is een sterk geleidend zilvertextiel met beschermende eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van een dikke aluminiumplaat van meer dan 6 mm.

Klik hier voor meer informatie.

Hoe beschermen de producten je tegen straling?

RadiaShield®-stof beschermt u tegen dagelijkse straling door binnenkomende elektromagnetische golven (via reflectie en absorptie) te neutraliseren. Ze houdt omgevingsstraling, ookwel elektrosmog genoemd, tegen en vermindert uw blootstelling. RadiaShield®-stof bestaat voornamelijk uit zilvervezels. Zilvervezels, een geleidend en veilig materiaal, creëren een sterk geleidende stof die straling kan tegenhouden op een manier die vergelijkbaar is met die van een metaalplaat. Deze techniek wordt ook gebruikt in industriële en militaire toepassingen, maar is ontworpen met het oog op de veiligheid, het comfort en het gemak van zwangere vrouwen en op een maximale bescherming van de baby.

Klik hier voor meer informatie.

Zijn de Belly Armor producten zwaar?

Neen. RadiaShield®-stof, de technologie die in onze zwangerschapskleding en accessoires wordt gebruikt, is ultralicht en weegt ongeveer zoveel als een katoenen T-shirt. De buikbanden, de Belly Blankets en de borstvoedingsdoek zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afgestemd op uw persoonlijke stijl en activiteiten, maar de RadiaShield®-stof blijft altijd ademend en maakt het product niet zwaarder.

Zijn Belly Armor-producten veilig?

Ja. Onze producten zijn uiterst veilig in gebruik. Ze bevatten geen zware metalen, giftige kleurstoffen of veel voorkomende allergenen.

Maar zoals met alle dekens mag u uw baby nooit alleen laten als u het Belly Blanket bij uw baby gebruikt, wegens het risico op verstikking. Bekijk de resultaten van onafhankelijke veiligheidstests van RadiaShield®-stof hier.

Hoe weet ik of de Belly Armor werken?

Al onze producten hebben strenge interne en externe testen doorlopen om een maximale bescherming tegen straling te garanderen. In onafhankelijke testen in FCC-gecertificeerde en NVLAP-geaccrediteerde laboratoria is aangetoond dat de producten 99,9 % van alle dagelijkse straling (10 MHz ~ 8 GHz met ~ 50 dB) tegenhouden – bekijk het rapport.

Verliezen Belly Armor-producten hun beschermend vermogen met de tijd?

Neen. De producten behouden hun beschermende eigenschappen bij normaal gebruik en onderhoud volgens de bij het product geleverde onderhoudsinstructies. RadiaShield®-stof is ontwikkeld met het oog op extreme duurzaamheid, ondergaat strenge tests om het behoud van de doeltreffendheid ervan in de tijd en bij intensief gebruik te garanderen. Onze producten zullen net als andere stoffen verslijten door veelvuldig gebruik met de tijd. Maar ze zal nooit haar beschermende eigenschappen verliezen.

Verliezen de producten hun beschermend vermogen nadat ze in de wasmachine zijn gewassen?

Neen. De producten verliezen hun beschermende eigenschappen niet als u ze in de machine wast. In tests volgens de strengste normen inzake duurzaamheid is aangetoond dat RadiaShield®-stof haar beschermende eigenschappen behoudt, ook nadat ze in de machine is gewassen.

Beschermen Belly Armor-producten tegen straling van luchtverkeer?

Er bestaan veel vormen van blootstelling aan straling tijdens vluchten – straling afkomstig van vliegtuigapparatuur (van de apparaten en WiFi die wordt gebruikt door de passagiers aan boord), en kosmische straling (het resultaat van het feit dat er minder lucht zit tussen de ruimtestraling en uzelf). Onze zwangerschapskledij en accessoires beschermen u uiterst doeltreffend tegen de straling van vliegtuigapparatuur, WiFi, de toestellen van andere passagiers aan boord en het microgolfgedeelte van kosmische straling. De producten beschermen niet tegen de röntgen- en gammastralen van kosmische straling.

Kunnen Belly Armor-producten de beveiligssystemen op luchthavens doen afgaan?

Mogelijk. De RadiaShield®-stof in onze producten is gemaakt van zilvervezels. Ze KAN dus hoog geijkte metaaldetectoren doen afgaan. De meeste metaaldetectoren die de TSA en andere veiligheidsorganismen gebruiken, zijn niet gevoelig genoeg afgesteld om af te gaan wanneer de dunne RadiaShield®-stof erdoor gaat, maar het is mogelijk. Wij raden aan om de veiligheidsagent gewoon op de hoogte te brengen dat uw deken metaal bevat. Dit kan gemakkelijk worden gecontroleerd met een manuele metaaldetector.

Belly Armor zwangerschapskleding & accessoires

Hoe kies ik de beste maat van buikband voor mij?

Dit is voor iedere zwangere vrouw verschillend en persoonlijk. De beste manier om de juiste maat van buikband te kiezen, is je te baseren op de maat vóór je zwanger was. Er is een gedetailleerde maattabel beschikbaar die je helpt om de gepaste maat van je Belly Band buikband te kiezen. De buikbanden passen zich aan aan de dikker wordende buik tijdens de zwangerschap. Maar sommige vrouwen verkiezen een iets grotere maat bij het begin van de zwangerschap zodat de buikband naar het einde van de zwangerschap toe niet te strak gaat zitten. Ons advies is dat je in dat geval best meteen 1 maatje groter neemt dan je gewone maat. Heb je XS/S als gewone maat, kies dan eerder voor maat M/L.

Waarom heeft de Belly Armor buikband alleen maar de bescherming aan de voorkant?

Het klopt dat er geen zilvervezels zitten aan de achterkant van de Belly Armor buikbanden. Niet-ioniserende straling dringt via de rug veel minder door tot bij de foetus omdat hier de rugspieren, de rugwervels en het rugweefsel (vet) een natuurlijke bescherming vormen. Hierdoor is er ook geen noodzaak om de buikbanden langs de rugzijde extra te voorzien met de beschermende maar ook dure zilvertextiel stof. De Belly Armor producten hebben strenge interne en externe testen doorlopen om een maximale bescherming tegen straling te garanderen. Meer informatie over de werking van onze producten en gedetailleerde testrapporten kan je terugvinden op onze website.

Hoe gebruik ik de Belly Armor producten?

Onze zwangerschapskleding en accessoires zijn ontworpen met het oog op zo veel mogelijk comfort voor aanstaande moeders in hun dagelijkse leven. Ga naar de productpagina voor meer informatie over specifieke producten.

Hoe vaak moet ik Belly Armor-producten gebruiken?

De gezondheidsrisico's van elektromagnetische straling zijn afhankelijk van de mate en de intensiteit van de blootstelling. Elke vermindering van de hoeveelheid of intensiteit van de blootstelling aan dagelijkse straling zal uw gezondheidsrisico verkleinen.

Het is onmogelijk om blootstelling aan straling volledig te voorkomen. Maar ben je zwanger en gebruik je onze zwangerschapskleding en accessoires tijdens activiteiten met een verhoogd risico (bellen met een mobiele telefoon of smartphone, laptop of tablet op de schoot, ... ), kan je het risico voor jou en je baby aanzienlijk verkleinen.

Hoe moet ik mijn Belly Armor-producten onderhouden?

Onze zwangerschapskleding en accessoires zijn gemakkelijk te onderhouden – wij raden u aan om ze in de machine koud te wassen, samen met stoffen in vergelijkbare kleuren, en ze aan de lucht te laten drogen. Niet bleken.

Andere

Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws over de gezondheidsrisico's van straling en over nieuwe producten?

Vul uw e-mailadres in om in te schrijven op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuwe producten en over het laatste nieuws omtrent straling en zwangerschap .

Waar kan ik meer lezen over dagelijkse straling?

Hier kunt u andere informatiebronnen over dagelijkse straling vinden.

Ik heb feedback en ideeën - hoe bezorg ik u die?

Wij horen graag wat u van onze producten vindt. Neem contact op met onze klantendienst via het contactformulier op de website.

Ik heb nog altijd vragen…

Als u een vraag hebt die hier nog niet is beantwoord, neem dan contact op met onze klantendienst via het contactformulier op de website, wij helpen u graag verder.