Welke zijn de stralingsbronnen?

← terug naar de vorige pagina

Draadloze router (WIFI)

Het is daarom aan te raden om de wifi-router zoveel mogelijk uit de buurt te houden van plaatsen in huis die intensief gebruik worden zoals bv slaapkamers, speelkamer van de kinderen, bureau.

Wifi-routers zorgen ervoor dat je via radiogolven gegevens van bijvoorbeeld je computer of tablet draadloos kan verzenden naar het internet. Een wifinetwerk reikt enkele tientallen meters ver. WiFi-technologie werkt met hoogfrequente, gepulste elektromagnetische straling of 'microgolven'. De gebruikte frequenties zitten rond de 2,4- en/of 5,0GHz-band. Normale wifi-routers voor draadloos internet zenden 24 uur per dag gepulste straling uit.

Zelfs heeft u geen eigen draadloos internet in huis, is de kans groot nog groot dat het WIFI signaal van de buren bij u binnenkomt. In stedelijke gebieden, in appartementen of op kantoren kunnen vaak tientallen verschillende WIFI signalen opgevangen worden. Blootstelling aan straling is cumulatief; hoe groter het aantal stralingsbronnen en hoe korter de afstand tot die bronnen, hoe meer straling en hoe sterker de effecten op de gezondheid.


Tips voor gebruik

  • Het is daarom aan te raden om de wifi-router zoveel mogelijk uit de buurt te houden van plaatsen in huis die intensief gebruik worden zoals bv slaapkamers, speelkamer van de kinderen, bureau.
  • Vermijd langdurige aanwezigheid in de buurt van deze bronnen.
  • Gebruik LAN-kabels in plaats van Wi-Fi-netwerken of zet thuis- en kantoornetwerken uit als u ze niet gebruikt.
  • Bescherm u met Belly Armor-producten om de blootstelling aan straling uit de omgeving te beperken.

Meer informatie over deze stralingsbron