Welke zijn de stralingsbronnen?

← terug naar de vorige pagina

Andere

Alle elektronische toestellen produceren in mindere of meerdere mate straling, en steeds meer toestellen zijn uitgerust met draadloze en cellulaire functies. De hoeveelheid straling van de meeste toestellen en apparaten is lager dan die van gsm's en laptops omdat ofwel de duur ofwel de blootstelling of nabijheid laag is.

Microgolfovens produceren grote stralingshoeveelheden (daarom kan je er zo snel eten mee bereiden) maar tegenwoordig is in de behuizing van de ovens een afscherming ingebouwd, die het grootste deel van die straling tegenhoudt. Toch wordt nog steeds geadviseerd om het toestel te controleren op lekken en voorzorgen in te bouwen door afstand te houden als u het gebruikt.

Andere huishoudtoestellen met snel draaiende onderdelen of luchtverplaatsing, zoals stofzuigers of haardrogers, kunnen hoge stralingsniveaus produceren, maar de duur van de blootstelling is in dat geval doorgaans kort.


Tips voor gebruik

  • Als algemene regel geldt dat u het gebruik tot een minimum beperkt en zo veel mogelijk afstand houdt van toestellen en apparatuur.
  • Zet toestellen uit als u ze niet gebruikt.
  • Sta niet te dicht bij de microgolfoven als u hem gebruikt.
  • Bescherm u met Belly Armor-producten waar mogelijk.