Publicaties en video's over niet-ioniserende straling

Video's over straling

De telecom-fraude onder vuur

ARTE-documentaire van Jean-Chrisophe Ribot

6-delige documentaire over de mogelijke gevaren van gsm-stralen en de manier waarop de wetenschap, de overheid én de publieke opinie daarmee omgaan.

Ziek van je mobieltje

Zembla - Ziek van je mobieltje - 01/06/2012

Houdt hem niet tegen je oor, draag hem niet in je binnenzak en leg hem niet vlak naast je op het nachtkastje: de mobiele telefoon. Kinderoncoloog Stefaan van Gool van de Universiteit Leuven ziet vooral gevaar voor kinderen.

Zwitserland waarschuwt

Magda Havas - Microwave radiation - 19/10/2010

De Zwitserse overheid denkt dat de straling van draadloze toestellen veel schade kunnen berokkenen bij foutief gebruik en waarschuwt hiervoor de bevolking.

Dagelijkse straling van je mobiele telefoon

CNN

Je houdt van je smartphone, maar kan het zijn dat het toestel schadelijke straling uitzendt? CNN's dokter Sanjay Gupta legt uit.Publicaties over straling

Blootstelling aan niet-ioniserende stralingen

Hoorzitting Vlaams Parlement - juni 2008

Een verslag van de hoorzitting in het Vlaams Parlement over de blootstelling aan niet-ioniserende stralingen. Namens de Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed.

Belgische gemeente licht jongeren voor

Gemeentebestuur van Watermaal-Bosvoorde

Met deze kleine gids wil de gemeente Watermaal-Bosvoorde je een aantal praktische raadgevingen aanreiken waardoor je, door ze toe te passen en er ook over met je vrienden en vriendinnen over te praten, over alle informatie beschikt.